Golf grunnleggende regler

Køller og baller

Køller: Du kan bære maksimalt 14 køller. Hvis du har en 15., la den ligge i bilen for å unngå komplikasjoner. De 14 klubbene kan være en kombinasjon av alt du liker. Du trenger ikke ha 14 køller – det er bare maksimum og det er ingen minimumskrav foruten 1.
Ball: Du må fullføre et hull med ballen du startet det med. Du kan bytte en ball mellom hull, men ikke under et hull. Men hvis du mister en ball under et hull, kan du bruke en hvilken som helst annen ball som den nye ballen i spill.

Under spill av et hull

Du må spille ballen som den ligger. Du har ikke lov til å sparke den eller flytte den til et bedre sted, og det er heller ikke din langtåede caddie! Du kan ikke bruke en tee til å tee ballen opp i fairway. Dette er kun for tee-boksen.
Du kan ikke gjøre løgnen bedre, så pass på at du ikke trykker køllen veldig hardt ned bak ballen for å prøve å flate bakken. Ikke press bak ballen med foten for å gjøre det lettere å treffe ballen! Denne regelen brytes av mange mennesker! Du kan bare stampe foten bak ballen på tee for ditt første skudd.
Ingen knekkede eller bøyende grener slik at du kan svinge lettere mot ballen.

Når du er i en bunker, husk alltid å ikke jorde køllen i sanden bak eller foran ballen. Heller ikke raking før skuddet eller bruk fingrene i sanden for å teste konsistensen. Du kan fjerne hindringer som blader og steiner fra bunkeren. Dessuten, hvis køllen tilfeldigvis berører sanden, som når du går til ballen din, er det ingen straff lenger. Bare ikke test sanden med klubben din! INGEN RØRING AV SAND PÅ TRENINGSVINGER!
Unntaket fra testing av sanden og å treffe sanden på treningssvinger eksisterer. Du kan gjøre det i “avfallsbunkere” – sørg for å finne ut før en runde hvor de er på banen.

Rekkefølge av spill

Spilleren lengst fra hullet skal spille først. Dette er en god regel å følge innledningsvis i en ny gruppe med spillere. Noen vil fortelle deg at de spiller “klar golf”, noe som betyr at den som er klar kan spille uten for mye bekymring for spillerekkefølgen. Hvis du spiller “klar golf”, sørg for at du ikke spiller mens noen andre spiller. Bestem hvem som går først hvis du er forvirret.